direct naar inhoud van Artikel 25 Algemene aanduidingsregels
Plan: Oude Dorp
Status: ontwerp
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0547.BPoudedorp-ON01

Artikel 25 Algemene aanduidingsregels

25.1 vrijwaringszone - kasteelbiotoop
25.1.1 Aanduidingsomschrijving

De gronden ter plaatse van de aanduiding vrijwaringszone – kasteelbiotoop zijn, behalve voor de daar voorkomende bestemming, mede bestemd voor de bescherming van de kasteelbiotoop als landschappelijk en cultuurhistorisch waardevol element.

25.1.2 Bouwregels

In afwijking van het bepaalde bij de in hoofdstuk 2 bedoelde bestemming mogen geen gebouwen en bouwwerken, geen gebouwen zijnde worden opgericht.

25.1.3 Afwijking van de bouwregels

Bij omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in lid 25.1.1 het bouwen overeenkomstig het bepaalde in de andere bestemmingen, mits advies is verkregen van een archeologisch deskundige;

25.1.4 Omgevingsvergunning ten behoeve van het uitvoeren van werken, geen bouwwerken zijnde, en werkzaamheden

Het is verboden zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning op de in lid 25.1.1 bedoelde gronden de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden uit te voeren:

  • a. het ophogen van gronden;
  • b. het aanleggen van bovengrondse constructies, installaties en apparatuur;
  • c. het aanplanten van bomen en/of houtgewas en het aanbrengen van beplanting.
25.1.5 Verlening omgevingsvergunning

Een omgevingsvergunning wordt niet eerder verleend dan nadat advies is verkregen van een archeologisch deskundige;

25.1.6 Uitzonderingen omgevingsvergunning

Geen omgevingsvergunning is nodig voor:

  • a. werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden die het normale onderhoud, gebruik en beheer betreffen;
  • b. werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden die op het moment van het van kracht worden van het plan in uitvoering zijn of uitgevoerd kunnen worden op grond van een voor dat tijdstip aangevraagde dan wel verleende vergunning.
25.2 geluidzone - industrie
25.2.1 Aanduidingomschrijving

De gronden ter plaatse van de aanduiding geluidzone - industrie zijn, naast voor de daar voorkomende bestemmingen, mede bestemd voor de bescherming en instandhouding van de geluidsruimte in verband met de nabijheid van een inrichting als bedoeld in artikel 41 van de Wet geluidhinder.

25.2.2 Bouwregels

In afwijking van het bepaalde bij de andere bestemmingen mag geen nieuwe woningen en andere geluidsgevoelig gebouw worden gebouwd.

25.2.3 Afwijking van de bouwregels

Bij omgevingsvergunning kan worden afgeweken van het bepaalde in lid 25.1.2 voor het bouwen van nieuwe woningen en andere geluidsgevoelige gebouwen overeenkomstig de andere bestemmingen, mits de geluidsbelasting vanwege het industrieterrein van de gevels van deze woningen en andere geluidsgevoelige gebouwen niet hoger zal zijn dan de daarvoor geldende voorkeursgrenswaarde of een verkregen hogere grenswaarde.